Články
Úvod Články Typy stárnutí pleti

Typy stárnutí pleti

Typy stárnutí pleti

Ach, stárnutí. Z vrásek od smíchu se stávají trofeje a moudrost a "charakterové vrásky" malují na naše tváře své plátno. Každý rok se na nás objevuje jedinečná krása. Vskutku - jedinečná. Všimli jste si někdy, že se lidé dělí na různé typy, přesně podle toho, jak jejich obličej stárne? Proč tomu tak je? Prozradíme vám tajemství. Vše záleží na tom, jaký typ stárnutí obličeje máte! A těch je celá řada. Možná se ptáte: "Jak mohu tyto informace využít?". Odpověď zní: "Pomohou vám pečovat o vaši pleť a vybrat si tu správnou volbu péče."

Jak stárne obličej?

Pokožka ztrácí pružnost, objevují se vrásky a gravitace dělá svá kouzla. Chcete-li zpomalit proces stárnutí, je důležité porozumět svým jedinečným potřebám. Zvažte typ své pleti, stávající problémy a morfologické rysy. Určením svého typu stárnutí můžete předvídat změny v obličeji a zvolit správné kosmetické přípravky a ošetření.

5 typů stárnutí obličeje

Odborníci rozlišují 5 typů stárnutí. Každý z nich se vyznačuje specifickými změnami, a proto vyžaduje různé metody korekce.

1. Unavený typ stárnutí

Jak již název napovídá, tento typ stárnutí vypadá unaveně a vyčerpaně, zejména večer. 

Hlavními znaky jsou: snížené napětí a pružnost pokožky, "smutný" vzhled - pokleslé rty, nosoretní vrásky, mdlá pleť, jemné linky a vrásky kolem očí.

2. Drobně vrásčitý typ stárnutí

Jemné vrásky jsou hlavním problémem drobně vrásčitého typu stárnutí. Dobrou vlastností tohoto typu stárnutí je, že probíhá hladce, aniž by narušoval ovál obličeje. Díky nedostatečně vyvinuté podkožní tukové tkáni se majitelé nevyznačují otoky.

Hlavními charakteristikami jsou: časný výskyt výrazových vrásek (kolem rtů, očních koutků), suchá a dehydratovaná pokožka; snížená elasticita pokožky; známky fotopoškození pokožky - pigmentace.

3. Svalový typ stárnutí

Hlavní výhodou tohoto typu stárnutí je, že se objevuje později, ale po nástupu se rychle rozvíjí. Je charakteristický pro asijské obyvatele. Jeho nositelé mají dobře vyvinuté obličejové svalstvo a poměrně řídký podkožní tuk.

Hlavními znaky jsou pigmentace, nosoretní vrásky, pokleslé koutky úst, pokleslé horní víčko a nedostatek objemu ve střední třetině obličeje.

4. Senilní deformační typ starnutí

Nejběžnější typ a charakteristika slovanského vzhledu. Hlavní výhodou tohoto typu je, že se na něm nevyskytují výrazné vrásky a obličej vypadá dlouho mladě, ale s přibývajícím věkem vrásky pribývají. Při tomto typu stárnutí bychom se proto měli snažit nepřibírat na váze, protože to situaci jen zhorší.
Hlavními charakteristikami jsou: změna tvaru obličeje; otoky a váčky pod očima; zhoršení změn v dolní třetině obličeje, jako jsou modřiny a druhá brada a výrazné nosoretní záhyby.

5. Kombinovaný nebo smíšený typ stárnutí

U mnoha žen se projevují příznaky stárnutí více než jednoho typu. Poměrně často se kombinuje deformační morfotyp + unavený nebo deformační + jemně vrásčitý. U těchto typů je obzvláště důležité zvolit péči u kosmetičky. Malý tip: věnujte pozornost pleti své matky, protože je pravděpodobné, i když ne vždy, jak se bude vaše pleť měnit s věkem u Vás.

V příštích článcích vám o jednotlivých typech stárnutí povíme více, takže se z popisu podívejte, který vám nejvíce vyhovuje a jaké pečující přípravky zvolit. Určitě se těšte na podrobnosti!

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode