Články
Úvod Články Drobně vrásčitý typ stárnutí

Drobně vrásčitý typ stárnutí

Drobně vrásčitý typ stárnutí

V předminulém článku jsme tedy stručně psali o různých typech stárnutí pleti a také jsme slíbili, že se budeme věnovat každému z nich zvlášť. Rozhodli jsme se, že vás nebudeme příliš dlouho trápit a napíšeme první samostatný článek, kde si povíme o drobně vrásčitém typu stárnutí. Takže jdeme na to!

Jak přesně se tento typ projevuje?

Jak je již z názvu jasné - vráskami a... drobnými, které se objevují poměrně brzy. K tomuto typu jsou náchylnější lidé s nedostatečně vyvinutou tukovou vrstvou.  Nejdříve se na obličeji objevují psí nohy a mohou se stát obyvateli obličeje kolem 25 let, které se s věkem jen prohlubují.

Každý typ má svá pro a proti. Začněme mínusy, protože vždy je třeba, aby na konci zůstala příjemná stopa a text se nečetl dále zachmuřeně (z toho se vyvíjejí meziobličejové vrásky!).

Nevýhody:

  • Vrásky se objevují již v raném věku.
  • Tenká, suchá, na vnější vlivy citlivá pokožka s možným olupováním.
  • Fotostárnutí, náchylná ke zvýšené pigmentaci.

Výhody:

Díky tenké vrstvě tuku zůstanou vaše kontury definované po nejdelší dobu! Rysy obličeje se prakticky nemění.

  • Žádné rozšířené póry, žádné černé tečky.
  • Tento typ pleti je díky malé tukové tkáni méně náchylný k otokům.
  • Pokožka zůstává dlouho pevná a lehká.

Jak poznám, že se u mě projevují jemné linky a vrásky?

  1. Často míváte tmavé kruhy a modřiny pod očima .
  2. Nadměrná suchost a tenkost kůže, přes kterou jsou vidět kapiláry.
  3. Máte štíhlou postavu.
  4. Časný rozvoj vějířkovitých vrásek a záhybů v nosoretním trojúhelníku.

Jak pečovat o tento typ jemných linek a vrásek typu stárnutí?

U tohoto typu stárnutí je třeba mít na paměti, že je velmi ovlivněno vnějšími faktory a vaším životním stylem. 

Udržujte svou pleť hydratovanou! Dobře ji vyživujte a udržujte ji hydratovanou. Vyvarujte se podráždění pokožky a jejímu olupování. Vzhledem k tenkosti a citlivosti pokožky nepoužívejte scruby a peelingy. Používejte jemné a šetrné kosmetické přípravky, včetně masky EnteFace. Můžete zvolit produkty s kyselinou hyaluronovou, která pleť dokonale hydratuje.

Dodržujte pitný režim. Stav naší pleti na něm skutečně závisí, a pokud je pleť již náchylná k vysušování, věnujte pozornost i tomuto bodu. 

Chraňte svou pleť před sluncem. Tenká a suchá pokožka je velmi citlivá na UV záření a je náchylná k pigmentaci. Vysušení na slunci ještě více zvyšuje pravděpodobnost vzniku vrásek. Snažte se pravidelně používat SPF, v létě alespoň 50. Snažte se neopalovat na otevřeném slunci a obecně ho vylučte, pokud máte o svou pokožku velké obavy.

Vyhněte se švédské sauně se suchou párou. Ta pokožku jen ještě více vysušuje, což vede ke ztrátě pružnosti a podráždění. Lepší je zvolit hammam nebo finskou saunu s vysokou vlhkostí.

Přestaňte kouřít, protože to urychluje jakýkoli typ stárnutí, včetně jemných linek a vrásek. Zvláště vyvolává dřívější vznik vrásek v oblasti nosoretního trojúhelníku a kolem úst, a to vše je pro drobně vrásčitý typ stárnutí nejnebezpečnější.

Nyní jsme vám řekli hlavní body o drobně vrásčitém typu stárnutí, jaký typ ale bude následovat? Těšíte se?

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode