Články
Úvod Články Typ stárnutí: Senilní deformace

Typ stárnutí: Senilní deformace

Typ stárnutí: Senilní deformace

Po drobně vrásčitém typu stárnutí přichází... deformační typ stárnutí! V tomto článku si povíme o zvláštnostech tohoto typu stárnutí.  

Jak přesně se tento typ projevuje?

Tento typ je jedním z nejčastějších. Vyznačuje se změnou kontur obličeje. Příčinou jsou vrstvy podkožního tuku, které nakonec v důsledku oslabení obličejových svalů klesají, čímž vznikají pupínky, ptóza, váčky v oblasti dolních víček, vrásky v oblasti krku a dekoltu, převisy v oblasti horních víček. Jak jsme již řekli, každý typ má své klady i zápory a neměli byste se předčasně rozčilovat!

Nevýhody:

  • Deformace obličejového oválu.
  • Povislá kůže, váčky pod očima.
  • Časný výskyt druhé brady.
  • Časté otoky.

Výhody:

  • Vysoká hustota a elasticita kůže.
  • Malé množství vrásek, méně výrazných vrásek v oblastech, jako je čelo a okolí očí.

Jak poznám, že se u mě projevuje senilní deformace?

Nezapomeňte, že typ stárnutí je z velké části ovlivněn genetikou. Abyste byli dostatečně připraveni, můžete se podívat na svou maminku nebo babičku.

  1. Viditelných změn na konturách si začnete všímat kolem 30. roku života.
  2. Tímto typem jsou často postihováni lidé s nadváhou. 
  3. Máte váčky pod očima a široké póry.
  4. Příznaky kuperózy jsou patrné.

Jak pečovat o deformační typu starnutí?

Používejte přípravky, které snižují otok nebo stimulují tok lymfy

Zvolte správné produkty a kosmetické procedury, abyste se vyhnuli zhoršení stavu otoků. Vyhněte se kyselině hyaluronové, která akorát vodu přitahuje. 

Hlídejte si svou hmotnost. Čím více podkožního tuku v obličeji přibývá, tím více může ochabovat a vyvolávat tak předčasné viditelné stárnutí obličeje.

Zajděte si na masáž. Spojte příjemné se zdravým! Masáž obličeje a mikroproudová terapie mohou pomoci s otoky a lymfodrenáží. Během masáže se zlepšuje mikrocirkulace krve a odtok lymfy, pleť se čistí od toxinů. 

Pijte vodu a omezte solení. Sůl pouze zadržuje vodu v tkáních.

Dávejte si pozor na držení těla, protože nejde jen o ladnou chůzi, ale ovlivňuje i formování našeho obličeje, druhé brady atd.

Nejste si jisti, zda váš typ stárnutí odpovídá tomuto popisu? Podívejte se na náš obecný článek s krátkými popisy jednotlivých existujících typu starnutí a najděte ten svůj.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode