Články
Úvod Články První vrásky: tipy, jak se s nimi vypořádat

První vrásky: tipy, jak se s nimi vypořádat

První vrásky: tipy, jak se s nimi vypořádat

Vrásky... pro mnohé děsivé slovo a fenomén. Ano, ty nepříjemné vrásky, které se objeví z ničeho nic a způsobí, že máme pocit, jako bychom přes noc zestárli o tisíc let. Ale hlavně klid! Zde je několik tipů, jak se zbavit prvních vrásek dříve, než se stanou trvalými obyvateli našeho obličeje.

Než se dostaneme k samotným tipům, zhodnoťme nejprve absurditu posedlosti naší společnosti mládím a krásou. Ačkoli mnoho lidí děsí, my si myslíme, že je to jen začátek nového období. Z nějakého důvodu kdysi někdo rozhodl, že vrásky jsou nepřítelem a každý po 25. roce života míří jedním směrem - do města povadlé pleti. My jsme však jiného názoru! Ve skutečnosti jsou známkou toho, že náš dosavadní život byl naplněn smíchem, radostí a skvělou zábavou u sklenky vína. (Hehe) Je načase přijmout je jako odznaky cti a připomenout si, že jsme krásné, ať už máme jakýkoli věk.

Pokud však stále nejste přesvědčeni a chcete přirozenou cestou oddálit jejich postup, zde je několik tipů, které vám pomohou:

H y d r a t a c e

Zdá se to být samozřejmé, ale mnoho lidí si klade otázku, jak to se sebou souvisí? Suchá pleť je náchylnější k tvorbě vrásek. Nezapomínejte proto na hydratační krémy a masky přes den a výživné krémy na noc. P.s. Nezapomínejte na oblasti, jako je krk a dekolt, které jsou také náchylné k tvorbě vrásek.

Opalovací krém nebo faktor SPF

Další samozřejmá věc, ale přesto stojí za zmínku. Slunce a sluneční záření je jedním z největších faktorů, které přispívají k předčasnému stárnutí pleti. Ano, opalovat se a být opálený je fajn, to nikdo nezpochybňuje, ale neměli byste se nechat unést, stejně jako solárium. Nezapomeňte se každý den natírat opalovacím krémem (i když je venku zataženo). Nebojte se opalovacího krému a jeho bílé barvy. V dnešní době najdete bezbarvé krémy, spreje a tyčinky s SPF, takže po namazání opalovacími krémy nemusíte vypadat jako Edward ze Stmívání.

Spánek - základ všeho

Spánek je základem všeho. Chcete mít zdravou a svěží pleť? Dobře se vyspěte. Ačkoli se to někomu může zdát nemožné, snažte se spát 7-9 hodin denně a vytvořte si pravidelný spánkový režim (což znamená, že každý den chodíte spát a vstáváte ve stejnou dobu). Poděkuje vám za to nejen vaše pleť, ale i mozek.

Nekuřte

Ano, pokud kouříte, možná jste teď slyšeli známá slova svých rodičů. Ale bohužel to vaší pleti skutečně škodí. Toxiny a nikotin dokážou pořádně narušit kolagenová vlákna v pokožce a zduřit rty tím, že vytvoří puchýřky. Dochází také ke zmatnění a změně barvy, takže pokud to s vráskami myslíte vážně, zkuste přestat nebo snížit spotřebu cigaret.

Pijte dostatek vody

Pití dostatečného množství vody je zásadní pro udržení hydratace a zdraví pokožky. Pijte alespoň 8 sklenic vody denně a snažte se vyhýbat sladkým nápojům (mohou podporovat záněty a dehydrataci). Poslední rada se netýká pouze rad proti vráskám, ale rad obecně. 

Pravidelně cvičte

Cvičení prospívá vašemu tělu i pleti. Pomáhá zlepšovat krevní oběh, což podporuje tvorbu kolagenu a redukuje vrásky. Cvičení také uvolňuje endorfiny, které pomáhají snižovat stres, což je koneckonců další faktor přispívající ke vzniku vrásek.

Jezte zdravé potraviny

Strava bohatá na ovoce, zeleninu a zdravé tuky je pro zdravou pleť nezbytná. Antioxidanty (obsažené v ovoci a zelenině) pomáhají chránit pokožku před poškozením a zdravé tuky  (např. obsažené v lososu a avokádu) pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a pružnou. Zdravá pleť závisí také na zdravých střevech.

A je to. Několik tipů pro boj s prvními vráskami. Dovolte mi však ještě jednou připomenout, že vrásky nejsou nepřítelem a nemusíte se jich bát.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode