Články
Úvod Články Jak připravit pokožku na slunce a opalování?

Jak připravit pokožku na slunce a opalování?

Jak připravit pokožku na slunce a opalování?

Jste připraveni na opalování, ale nevíte, jak připravit svou pokožku? Nebojte se, přátelé! Připravili jsme pro vás několik tipů, které vám pomohou připravit pokožku na sluneční radovánky:

Tipy pro správné opalování

Peeling, peeling, peeling! Toto ošetření je důležité samo o sobě, ale pokud jde o opalování - nechcete přece jít do boje s tupou zbraní, že ne? Odumřelé kožní buňky je třeba odloupnout, abyste pod ně dostali novou, svěží pokožku. Používejte jemné peelingy, abyste nepoškodili pokožku, jinak bude přecitlivělá.

Hydratujte, hydratujte, hydratujte: Po peelingu je čas pleť hydratovat. Chcete, aby vaše pokožka byla jemná a vláčná, aby mohla absorbovat všechny ty paprsky. Suchá pokožka nedokáže odolat silným slunečním paprskům, proto ji hydratujte zevnitř. Pijte hodně vody a jezte potraviny s vysokým obsahem antioxidantů, jako jsou bobulovité ovoce a zelené listy. A nezapomínejte na hydrataci pokožky, zejména pokud jste náchylní k vysušování. 

Jezte mrkev a další zeleninu bohatou na betakaroten, který může vaší pleti dodat barvu. Patří mezi ně: papriky, kiwi a citrusové plody. Jen se nenechte příliš unést, jinak byste mohli vypadat jako Oompa Loompové.

Voda! Pijte hodně vody, je to velmi důležité. Aby byla vaše pleť zdravá a zářivá, musíte ji hydratovat. V horku může snadno dojít k dehydrataci. Zamyslete se nad tím, kolik vody denně vypijete u moře? Ano, přiznejme si, kdo by chtěl pít vodu, když je k dispozici margarita? Ale v extrémním horku potřebuje člověk 3 litry vody denně. Jen nezapomeňte střídat nápoje se sklenicí vody a budete vše v pořádku.

Ochrana. Nezapomeňte na opalovací krém. Opalovací krém je důležitý pro ochranu pokožky před škodlivým UV zářením a pro prevenci poškození pokožky sluncem.  Opalovací krém je nutností, a čím vyšší SPF, tím lépe. Ale nezůstávejte jen u toho. Můžete také nosit klobouk, používat slunečník nebo vyhledávat stín, když je slunce nejsilnější.

Péče o pokožku po opalování. I když jste přijali všechna nezbytná opatření, vaše pokožka může po dni stráveném na slunci potřebovat péči. Nezapomeňte pokožku po opalování hydratovat a použít zklidňující krém, abyste zabránili jejímu šupinatění nebo podráždění.

To je vše, přátelé. Doufáme, že se vám naše tipy líbily, a také doufáme, že jsou pro vás užitečné. Jen nezapomeňte pečovat o svou pokožku, udržovat ji hydratovanou a vždy používat opalovací krém (i když je to jen sprej). A teď už s klidným srdcem vyrazte ven a opalujte se!

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode