Články
Úvod Články Jak pečovat o pokožku kolem očí

Jak pečovat o pokožku kolem očí

Jak pečovat o pokožku kolem očí

Pokožka kolem očí je velmi citlivá a její epidermis je tenčí, než zbytek pokožky obličeje a nemá téměř žádné mazové a potní žlázy ani vlasové folikuly. Je téměř nechráněná, a proto potřebuje náležitou péči. Přemýšleli jste někdy o tom, jak důležité je o tuto část obličeje dobře pečovat? Pokud ne, přinášíme Vám podrobný přehled toho, jak správně pečovat o pokožku kolem očí.

Syntéza kolagenu v oblasti kolem očí je omezená a vzhledem k její zvýšené citlivosti se v této oblasti často objevují problémy, jako jsou modřiny, otoky, váčky a vrásky nebo kuří oka. Je tedy samozřejmé, že je třeba začít hydratovat okolí očí co nejdříve (i v mladém věku) a komplexně. Doporučujeme Vám začít výběrem produktů, které jsou jemné, lehké, antialergické a bez alkoholu, abyste se vyhnuli nadměrnému vysušování pleti.

Jaké kroky zahrnuje péče o pleť v okolí oči?

  • Čištění
  • Hydratace
  • Výživa

Několik tipů a triků, jak správně pečovat o pokožku kolem očí:

1. Při čištění pleti buďte šetrní

Při čištění obličeje používejte jemné čisticí prostředky a vyhněte se drsným peelingům nebo abrazivním peelingům v oblasti očí. Je velmi důležité obličej odlíčit, protože zbytky make-upu zhoršují stav již tak citlivých partií. Při odstraňování make-upu se vyhněte nadměrnému tlaku a intenzivnímu tření očí. Zde se hodí micelární voda nebo čisticí mléko. Tuto proceduru byste měli provádět ráno a večer spolu s ostatními úkony.

2. Pravidelně hydratujte pokožku

Pokožka kolem očí je náchylná k vysušování, jak jsme již zmínili - nemá kožní maz. Používejte jemný oční krém bez parfemace, který pleť hydratuje. Hledejte složky, jako je kyselina hyaluronová, ceramidy a antioxidanty, které pomáhají pleť hydratovat a chránit. Jako doplněk lze použít také rostlinné oleje, například jojobový, avokádový nebo šípkový.

Tip: Krém nanášejte prsteníčkem poklepáváním - mají totiž menší sílu. Pohybujte se podél horní očnice od vnitřního koutku oka k vnějšímu.

3. Vyživujte svou pokožku

Hledejte oční krémy, které obsahují složky jako je kyselina hyaluronová, vitamin C, vitamin E a antioxidanty pro hydrataci. Potřebné budou liftingové přípravky, které obsahují přírodní lipidové komplexy, rostlinné oleje apod. Používejte zdravé masky obsahující prospěšné vitamíny.

4. Chraňte ji před sluncem

Sluneční UV paprsky mohou způsobit poškození pokožky v okolí očí, což vede k předčasnému stárnutí a tvorbě vrásek. Používejte širokospektrální opalovací krém s ochranným faktorem SPF alespoň 30 a noste sluneční brýle, které chrání pokožku před škodlivými slunečními paprsky.

Zde je několik tipů :-) Nezapomínejte na pitný režim! Pití dostatečného množství vody pomáhá hydratovat pokožku zevnitř a snižuje výskyt jemných linek a vrásek. Snažte se vypít 8-10 sklenic denně a omezte příjem kofeinu a alkoholu, které mohou Vaši pleť dehydratovat. A snažte se spát 7-9 hodin denně, abyste pomohli svému tělu obnovit a omladit pleť :-).

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode