Články
Úvod Články Zimní péče o různé typy pleti

Zimní péče o různé typy pleti

Zimní péče o různé typy pleti

Zima může být pro naši pleť náročná, protože chladný a suchý vzduch ji zbavuje vlhkosti a lipidů (tuků), což vede k suché, šupinaté a drsné pleti. Ne všechny typy pleti však reagují na zimní počasí stejně, proto je důležité přizpůsobit péči svému typu pleti.

Zde je několik tipů, jak v zimě pečovat o různé typy pleti:

 

Suchá pleť: Tohle není moc vhodná doba pro ty, kteří mají suchou pleť. Suchá pleť je už tak náchylná k šupinatění a chladný vzduch ji ještě více vysušuje a dehydratuje. Pokud máte suchou pleť, je důležité ji pravidelně hydratovat. Hledejte výrobky se složkami jako je glycerin, kyselina hyaluronová a ceramidy, které pomáhají udržet vlhkost. Používejte hutné hydratační krémy a vyhýbejte se horkým sprchám, které mohou pokožku zbavit lipidů. Nezapomínejte na vyživující masky a používejte je několikrát týdně, abyste pleti dodali další dávku hydratace. 

Tip: Dobrým způsobem, jak pleti pomoci, je používat doma zvlhčovač vzduchu, který jí dodá vlhkost.

 

Mastná pleť: Zimní období je pro majitele mastné pleti určitou úlevou, protože se méně projevuje mastný lesk. Je však důležité udržovat pleť čistou, aby nedocházelo k ucpávání pórů. Nezapomeňte používat pouze jemné čisticí prostředky a vyhněte se drsným peelingům. Zima je vhodným obdobím pro exfoliaci. Pomůže Vám regulovat tvorbu kožního mazu. Vybírejte lehké hydratační krémy bez obsahu oleje, aby Vaše pleť byla hydratovaná a nemastná.

Tip: Místo jednoho krému používejte kombinaci produktů. Přidejte do něj různá séra a Vaše pleť Vám poděkuje!

 

Citlivá pleť: Citlivá pleť může být jak suchá, tak i mastná, a může charakterizovat vnitřní stav organismu. Místy šupinatá, místy mastná - to je o těch s citlivou pokožkou. Pokud máte citlivou pleť, vyhněte se všem výrobkům, které by mohly způsobit podráždění. Zejména v zimě! Hledejte výrobky s označením "hypoalergenní" nebo "bez parfemace" a vyhněte se produktům s parabeny a drsnými složkami, jako je alkohol nebo retinoidy.

Tip: V zimě se snažte omezit používání make-upu. Jedním z velkých slov je pro vás HYDRATACE! A to nejen vnější, ale i vnitřní.

 

Smíšená pleť: Místy šupinatá, místy mastná - to je vše o smíšené pleti. Věnujte pozornost suché i mastné pleti. Režim péče o smíšenou pleť Vám bude vyhovovat: jemně čistěte a hydratujte suchá místa a vyhýbejte se těm mastným. Pomůže Vám také multimasážní péče. Kombinujte hydratační masky s čisticími v závislosti na problematické oblasti. Vyhněte se také používání příliš těžkých produktů, protože mohou ucpávat póry a vést k vyrážkám.

Tip: Nevybírejte si příliš mastné krémy. Dejte přednost lehkým texturám, které se rychle vstřebávají: fluidy, gely, séra.

 

Ochrana proti slunci: V zimě je důležité chránit pleť před sluncem bez ohledu na typ pleti. I když je slunce méně intenzivní, může Vaši pokožku poškodit. Používejte opalovací krém s ochranným faktorem SPF alespoň 30 a během dne jej opakovaně nanášejte.

 

Obecně platí, že péče o pleť v zimě vyžaduje individuální přístup v závislosti na typu Vaší pleti. Nezapomeňte pleť pravidelně hydratovat, používat šetrné přípravky a chránit ji před sluncem. Užijte si zimu a nezapomeňte pečovat o svou pleť!

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode