Články
Úvod Články Vitamin C pro pleť a jeho účinky

Vitamin C pro pleť a jeho účinky

Vitamin C pro pleť a jeho účinky

Vitamin C v péči o pleť? Ano! Neslyšeli jste špatně. Pro ty, kteří to nevěděli, ale při snaze o zdravou a zářivou pleť existuje jen málo tak známých a univerzálních složek jako vitamin C neboli kyselina askorbová. Tato silná živina je potřebná nejen pro posílení imunity, ale také v oblasti péče o pleť. 

Pojďme se ponořit do světa vitaminu C a seznámit se s jeho mnoha výhodami v péči o pleť.

Produkce kolagenu aneb "Mládí, tvůj čas ještě neskončil!" 

Jednou z nejžádanějších výhod vitaminu C je jeho schopnost stimulovat tvorbu kolagenu. S přibývajícím věkem se produkce kolagenu snižuje, což má za následek vznik jemných linek a vrásek. Vitamin C je superhrdina v péči o pleť, který stimuluje syntézu kolagenu a pomáhá udržovat mladistvý vzhled pleti.

Redukce vrásek, vzdorující času

Stimulací tvorby kolagenu a neutralizací volných radikálů pomáhá vitamin C redukovat vrásky. Pokud jste na své pleti zaznamenali více vrásek nebo se vrásky staly výraznějšími, může to být jeden z příznaků nedostatku vitaminu C. Když ho budete používat, pomůže vám vyhladit i ty nejmenší.

Osvědčený antioxidant

Znečišťující látky z okolního prostředí neminou ani náš obličej. Naštěstí víme, že existuje vitamin C, který neutralizuje volné radikály a chrání pleť před poškozením způsobeným znečištěním.

Voda nikam neodchází!

Hledáte přírodní hydratační prostředek? Pak jste ho našli. Vitamin C pomáhá pleti udržet vlhkost, díky čemuž je vaše pleť hladší a rovnoměrnější. A protože je to také antioxidant, jak jsme již řekli, chrání vaši pleť před negativními vlivy prostředí, které ji mohou zbavit vlhkosti.

Pomáhá při hojení ran

Vitamin C je skvělým pomocníkem při obnově a regeneraci pokožky, ať už se jedná o řezné rány, akné nebo jizvy po akné. Tento vitamin může pomoci, aby se tyto vzpomínky staly minulostí.

​​Pigmentace v minulosti

Hyperpigmentace, jako jsou sluneční skvrny, stařecké skvrny a melasma, nikoho nepotěší. Vitamin C inhibuje aktivitu enzymu tyrozinázy, který se podílí na tvorbě melaninu, a také ničí pigment v povrchových vrstvách kůže.

Ochrana před poškozením UV zářením

Přestože vitamin C nenahrazuje opalovací krém, hraje důležitou roli při ochraně pokožky před škodlivými účinky UV záření a také pomáhá chránit pokožku. Opalovací krémy jsou navíc mnohem účinnější, pokud je na pokožku předtím nanesen přípravek s vitaminem C.

Bonus: Je vhodný pro všechny typy pleti! Podle své pleti si můžete vybrat jakýkoli vhodný přípravek s vitamínem C. Ať už chcete redukovat vrásky, zmenšit tmavé skvrny nebo jen rozjasnit pleť, vitamin C je klíčem k zářivému mladistvému vzhledu, o kterém tak sníte. Dejte tedy sbohem unavené pleti a přivítejte nestárnoucí, zářivé já s otevřenou náručí a dotekem kouzelného vitaminu C!

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode