Články
Úvod Články Večerní péče o pleť

Večerní péče o pleť

Večerní péče o pleť

Péče o pleť je nezbytnou součástí zdravého životního stylu.  Naše pleť je neustále vystavena různým faktorům životního prostředí, jako je znečištění, UV záření a volné radikály, které mohou způsobit poškození kožních buněk. 

Mnoho lidí má tendenci zanedbávat večerní péči o pleť v domnění, že bychom o ni měli pečovat pouze ráno. Tato péče je však stejně důležitá, protože pomáhá obnovovat pleť během našeho spánku. Během noci prochází naše pleť přirozeným procesem obnovy a regenerace, a dodržováním večerní péče můžete tento proces posílit a probudit se se zdravou a zářivou pletí.

Začněme tím, že se blíže podíváme na důležitost večerní péče o pleť. Proč je vlastně tak důležitá?

Za prvé, během dne se na pleti hromadí nečistoty, mastnota a make-up. Pokud tyto nečistoty neodstraníte, mohou ucpat póry, což vede k vyrážkám a mdlému, unavenému vzhledu pleti. Není právě tohle to, před čím tak horečně utíkáme a uchylujeme se pak k různým aktivním produktům?

Za druhé, jak se píše výše, během spánku Vaše pleť prochází přirozeným procesem omlazení a obnovy.

Za třetí, kosmetické přípravky jsou večer účinnější, neboť Vaše pleť je díky nepřerušovanému působení vnějších stresorů vnímavější k účinným látkám. 

A konečně za čtvrté. Večer je ideální čas pro aplikaci anti-age přípravků obsahujících složky, jako je retinoidy, peptidy a antioxidanty, které pomáhají zvýšit produkci kolagenu a chrání pleť před poškozením vlivem okolního prostředí. Je to vhodná doba pro péči o vrásky.

Jaké fáze by se měly dodržovat při večerním čištění pleti?

1. Čištění

Čištění pleti je prvním a nejdůležitějším krokem v každé rutinní péči o pleť, ať už ráno nebo večer. Slouží k odstranění make-upu, nečistot a přebytečné mastnoty z pleti, což umožňuje pórám dýchat a předchází tvorbě pupínků. Nezapomeňte si vybrat čisticí prostředek, který vyhovuje Vašemu typu pleti, ať už se jedná o mastnou, suchou nebo smíšenou pleť.

2. Tonizace

Dalším krokem je tonizace, která pomáhá vyrovnat pH pleti a odstranit z ní zbytky nečistot. Kvůli drsným čisticím prostředkům může dojít k narušení pH, proto se zde bude hodit tonikum. Ten si vyberte na bázi přírodních složek, bez alkoholu, aby nedocházelo ke zbytečnému vysušování.

3. Séra

Je nejvyšší čas na séra! Jedná se o lehké, vysoce koncentrované produkty obsahující účinné látky, jako jsou antioxidanty, peptidy a vitamíny, které pronikají hluboko do pokožky. Séra jsou určena k řešení konkrétních problémů pleti, jako je akné, jemné vrásky, tmavé skvrny nebo hyperpigmentace. Nezapomeňte je vybírat podle toho, jaké problémy chcete obejít, a vždy je opatrně zařazujte do rutinní péče, abyste předešli nadměrné reakci pleti.

4. Oční krém

Jemná pleť kolem očí je nejkřehčí a nejnáchylnější k tvorbě jemných linek, vrásek a otoků. Proto je důležité používat oční krém speciálně vyvinutý pro oční okolí. Více se dočtete v našem článku o tom, jak pečovat o pokožku kolem očí.

5. Vyživující nebo hydratační krém 

Tento bod je skutečně velmi zajímavý. Věděli jste, že Vaše pleť potřebuje hydrataci po celý den a večer spíše výživu? Je to proto, že odpoledne se proces obnovy zpomaluje a účinné látky mohou například zefektivnit proces boje proti stárnutí.

6. Masky a masky na spaní

Večer se může hodit také maska, a existují také i speciální masky na noc. Pomáhají vyživovat a hydratovat pleť a mnohé z nich na obličej obsahují složky, jako je kyselina hyaluronová, glycerin nebo aloe vera napomáhající k hydrataci a vypínat pleti. Masky s obsahem vitaminu A nebo retinolu, jako v masce EnteFace, pomohou redukovat výskyt jemných linek a vrásek. Koneckonců, použití masky na obličej večer může být relaxačním a uklidňujícím rituálem, který Vám pomůže uvolnit se a zbavit se stresu po dlouhém dni. Masky na spaní jsou určeny k aplikaci v noci, takže Vaše pleť může absorbovat účinné látky, zatímco spíte. Naneste tenkou vrstvu masky na spaní na obličej a krk a nechte ji působit přes noc.

Doufám, že se Vám tento článek líbil a, že tyto tipy využijete ve svém každodenním životě.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode