Články
Úvod Články V jakém pořadí byste měli používat kosmetické produkty?

V jakém pořadí byste měli používat kosmetické produkty?

V jakém pořadí byste měli používat kosmetické produkty?

Obličej je naší vizitkou, takže je dobré o něj správně pečovat, že? I když se to někomu může zdát jako vyčerpávající proces s desítkami nádobek na umyvadle (zejména našim mužům), stojí to za to. Co může být více uspokojující než péče o své milované já? Když už ale mluvíme o množství, nabízí se otázka: v jakém množství a pořadí by se měly kosmetické přípravky používat?

 

Pro začátek byste měli veškerou pečující kosmetiku rozdělit na ranní a večerní. A to je skutečně důležité. Proč? Ranní neboli denní přípravky mají vyživující a ochrannou funkci. Proto chceme ráno používat produkty, které naši pleť hydratují, a večer produkty, které bojují proti vysušování, znečištění, volným radikálům, UV záření a řadě dalších nepříjemných stavů, s nimiž se denně setkáváme. V noci se pleť zotavuje a právě tehdy přicházejí na řadu kyseliny a retinol, protože večer se stává propustnější pro různé účinné látky (například kyseliny a antioxidanty, které zpomalují proces stárnutí).

 

Nyní Vám, přátelé, postupně vysvětlíme, v jakém pořadí kosmetiku používat.

 

Ranní/denní péče:

 

Očistný prostředek. To je první bod každé rutinní péče o pleť. Ráno byste měli opláchnout všechny zbytky mastnoty a kosmetických přípravků, které se na Vaší pleti nahromadily. Produkty je třeba vybírat individuálně, měly by však být šetrné k pH pleti (gely, pěny, jemné peelingy nebo mléka).

Pleťová voda nebo tonikum. Nezapomeňte, že máte před sebou ještě celý den, takže nechcete pleť přetěžovat. A tyto produkty pomohou obnovit pH Vaší pleti a také ji osvěží.

Pleťová maska. V případě potřeby si můžete na obličej aplikovat pleťovou masku. Ráno i večer je příjemné dopřát si kosmetickou péči, která vyrovná tón pleti a také připraví obličej na nanesení lehkého make-upu. Existuje mnoho masek, ale představte si masku, která Vám pomůže zbavit se otoků a také zmatní Vaši pleť? Myslíte si, že něco takového vůbec existuje? Ano, mluvíme o masce EnteFace :).

Výživa. Pokud máte ve své kosmetické taštičce lehké hydratační sérum, je čas dopřát své pleti trochu výživy navíc. Pomůže Vám také vyrovnat tón pleti. Ale pozor! Séra s aktivními složkami, jako jsou AHA, retinol a vitamin C, si raději nechte na večer.

Hydratace. Je čas na poslední krok: hydratační krém. Nezapomeňte, že tento krok je velmi důležitý a nejlépe je vybírat krémy s SPF filtry. Nikdo z nás nechce zestárnout dříve, než je čas! :) A teď už bez legrace. UV záření způsobuje spálení pokožky, poruchy pigmentace a vrásky. A ani si nemyslete, že je to přeci ještě brzo, s tím můžu počkat. Čím dříve, tím lépe :) P.S. pokud používáte retinol na večer, nezapomeňte vždy použít denní krém s SPF filtrem nebo opalovací krém. 

 

Večerní péče:
 

Čisticí prostředek. Po všech denních zátěžích, které naše pleť prodělala a důkladně nás chránila před škodlivými vlivy a smutnými tvářemi, je třeba důkladně smýt nejen make-up (pokud nějaký je), ale i celodenní shon. Tento krok je nezbytný, i kdybyste se nelíčili vůbec.

Exfoliační přípravky nebo jemné peelingy. Ano, čas od času se vyplatí odstranit odumřelé kožní buňky, ale neměli byste to přehánět, abyste nepoškodili ochrannou vrstvu pokožky. 

Obličejová maska. Ano, ne každý vstává o dvě hodiny dříve a má čas na všechno, zejména na kosmetické procedury. Pokud tedy vaše ranní maska nezůstala smutně čekat, až na ni přijde řada na poličce, měli byste ji použít hned.  

Sérum. Večer přichází pravý čas na účinné látky, které pomáhají udržet naši pleť déle mladou a zářivou - AHA kyseliny, retinol a vitamin C.       

Výživa. A právě o nočním krému je řeč! Mnoho lidí si často neuvědomuje rozdíl mezi krémy a večer si aplikuje normální krém. A vůbec netuší, čeho se tím vzdávají! Protože se naše pleť v noci regeneruje, noční krémy mají hutnější texturu a obvykle jsou bohaté na složky, které spouštějí nebo urychlují procesy regenerace buněk.

 

A je to! Doufejme, že jste dodrželi pravidla správného pořadí aplikace. I když se tento seznam může zdát dlouhý, nic se nedělá nadarmo. Zvláště, když výsledky vidíte v zrcadle. A nezapomeňte se každé ráno do zrcadla usmívat. Koneckonců si to zasloužíte. 

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode