Články
Úvod Články Podzimní detox: Jak pečovat o pleť po létě?

Podzimní detox: Jak pečovat o pleť po létě?

Podzimní detox: Jak pečovat o pleť po létě?

V letních měsících je pokožka vystavena zvýšené zátěži v důsledku častého působení UV záření, větru, prachu, slané vody, chlorovaných bazénů a teplotních výkyvů. Tyto nepříznivé faktory prostředí mají na pokožku negativní vliv a na podzim, kdy začínají mizet první známky opálení, může být odraz v zrcadle trochu jiný. Pokožka je často silně dehydratovaná, drsná, náchylná k olupování, mohou se objevit hyperpigmentace. V tomto článku se podíváme na účinné způsoby, jak svou pleť po letních měsících hýčkat a obnovit její zdravý lesk.

Čištění a peeling

Podzim je vhodný čas začít s očistou. A zatímco v létě se doporučuje jemné čištění, na podzim používejte jemný peeling, abyste z pleti odstranili nahromaděné opalovací krémy, pot a nečistoty. Vyhněte se drsným peelingům nebo abrazivním čisticím prostředkům, protože mohou zbavit pokožku olejů a zhoršit její poškození sluncem. Exfoliace je důležitá pro odstranění odumřelých kožních buněk a stimulaci buněčné výměny, která podporuje svěží a mladistvou pleť. Po létě je však důležité zvolit jemný exfoliační přípravek, například exfoliační přípravek obsahující alfa nebo beta hydroxykyseliny (AHA nebo BHA). Tyto složky pomáhají odstranit odumřelé kožní buňky bez rizika nadměrné exfoliace. Přípravky na bázi retinoidů jsou vysoce ceněny pro svou účinnost při řešení těchto problémů s péčí o pleť. Působí tak, že uzavírají hluboké vrstvy epidermis, zlepšují pružnost pokožky, rozkládají kožní zátky, čistí a opticky zužují póry. Zajímavé je, že tyto produkty lze kombinovat s výše zmíněnými kyselými peelingy za předpokladu, že na pleti nejsou podráždění nebo mikrotrhlinky.

Oživení pomocí antioxidantů

Dlouhodobé slunění může vést k oxidačnímu stresu a poškození pokožky volnými radikály, což urychluje proces stárnutí. Antioxidanty, jako jsou vitaminy C a E, jsou nejlepšími přáteli pokožky při obnově a ochraně před tímto poškozením. Používejte sérum nebo hydratační krém s antioxidanty, které neutralizují volné radikály a stimulují obnovu pleti.

H Y D R A T A C E

Horké letní slunce může způsobit vysušení a dehydrataci pokožky. Chcete-li pleti doplnit vlhkost, zařaďte do své péče hydratační sérum nebo hydratační krém. Hledejte produkty s obsahem kyseliny hyaluronové, glycerinu nebo ceramidů - tyto složky pomáhají udržovat vlhkost a pružnost pleti.

Použití obličejových masek

Pleťové masky poskytují pleti dodatečnou výživu a hydrataci. Vyberte si správnou masku pro svůj typ pleti a své problémy. Zvláště užitečná může být hydratační nebo zklidňující maska po slunném létě. Můžete použít masku Enteface, která je vhodná na každý typ pleti a pomůže pleť obličeje nejen vyčistit, ale také hydratovat a chránit.

Opalovací krém nebo SPF - ano, i na podzim

Přestože na podzim už slunce tolik necítíte, na vás a vaši pleť to nemá vliv. Stále je nezbytné pokračovat v každodenním používání opalovacího krému. UV záření je stále přítomné a může vaši pokožku poškodit, což vede k předčasnému stárnutí a možným kožním problémům. Pro celoroční ochranu si vyberte širokospektrální opalovací krém s ochranným faktorem SPF alespoň 15-30 v závislosti na místě, kde se zrovna nacházíte.

Hydratace a správná výživa

Zdraví vaší pokožky úzce souvisí s vaším celkovým zdravím. S příchodem chladnějšího počasí byste měli dbát nejen na své celkové zdraví a vitamíny, ale také na svůj hydratační režim. Nezapomeňte do svého jídelníčku zařadit ovoce a zeleninu bohaté na antioxidanty a vitaminy, které blahodárně působí na vaši pleť. Potraviny jako bobulovité ovoce, avokádo a listová zelenina, které zdraví vaší pleti jen prospějí.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode