Články
Úvod Články Pět rad, které by kosmetička NEMĚLA dávat

Pět rad, které by kosmetička NEMĚLA dávat

Pět rad, které by kosmetička NEMĚLA dávat

Chodit k odborníkovi je rozhodně důležité, zejména pokud jde o Vaše zdraví. Co je lepšího, než svěřit své zdraví a problémy se sebepéčí profesionálovi? Stejné je to i s péčí o pleť. Na trhu je tolik výrobků, že je těžké se vyznat v tom, který vybrat, a hlavně, jak poznat, který je vhodný pro můj typ pleti? A jaký je můj typ pleti? S tím vším Vám může pomoci kosmetička, ale ne vždy je to moudrá rada. Jaké rady by Vám kosmetička neměla dávat?
 

  1. Neměla by trvat výhradně na péči v salonu. "Jednou týdně navštivte kosmetičku na mechanické čištění obličeje.” “Černé tečky se samy nevymáčknou a krása si žádá oběti!” Ne, ne, ne, ne. Ano, salonní péče se o Vaši pleť postará rozhodně lépe než kdekoli jinde, ale ani s ní byste to neměli přehánět. Správný kosmetický lékař se musí postarat o to, abyste měli správné přípravky pro svou pleť i mimo salon a mohli tak "nahradit" salonní péči doma. Je dobré používat doma správné produkty, které společně Vám pomohou dosáhnout požadovaných výsledků. Lze také říci, že neustálé návštěvy salonu mohou poškodit nejen Vaši pleť příliš "agresivní" péčí, ale také Vaši peněženku. 
  2. Něco změnit na Vašem vzhledu. Korekce estetických problémů by neměla být vnucována bez žádosti. Kosmetička by Vás nikdy neměla upozorňovat na "nosoretní vrásky", "tenké rty" a vrásky bez Vašeho přání to změnit. Mějte se proto na pozoru před takovými lékaři, kteří si mohou pohrávat s Vašimi nedokonalostmi, aby Vám "předepsali" nový zákrok.
  3. Kupujte pouze produkty, se kterými pracuje. Často je kosmetička, stejně jako někteří lékaři, placena bonusy za prodej produktů, se kterými pracuje, takže pokud Vám kosmetička nemůže nabídnout žádný jiný produkt od jiné společnosti, měli byste nastražit. 
  4. Všechny kožní problémy jsou způsobeny pouze nesprávnou péčí. Toto tvrzení bohužel není pravda. I když je možná dokonce mnohem snazší se s kožními problémy takto vypořádat. Stačí jen změnit péči. Kořeny kožních problémů často nejsou jen z vnějšku, ale i z vnitřku. Je to tak. Příčinou může být nerovnováha v některém z našich vnitřních orgánů. Akné může být způsobeno hormonálními poruchami nebo střevními problémy. Otok v obličeji může značit problémem s ledvinami. K rychlému stárnutí naší pleti přispívá také špatná tvorba kolagenu. V každém případě se vyplatí podívat se na pleťové problémy ze dvou úhlů. Každá kosmetička by se Vás měla nejprve zeptat na Vaše potíže a přizpůsobit se jim. Nebo Vám poradit, abyste si nechali udělat kompletní vyšetření.

  5. Nabízení jediného způsobu léčby. Kosmetička by měla být schopna předepsat více typů léčby, jelikož ne vždy se jedná o jedinou metodu, která by klientovi, tedy Vám, mohla vyhovovat. A nemusí jít jen o typ metody, ale také o cenu. Proto by Vám správná kosmetička měla vždy nabídnout alternativu, pokud s původní nabídkou nesouhlasíte. 

Pečujte o sebe a nezapomeňte používat masku EnteFace jako první pomoc při různých problémech!

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode