Články
Úvod Články Peelingy: nezbytná podzimní procedura

Peelingy: nezbytná podzimní procedura

Peelingy: nezbytná podzimní procedura

Slovo „peeling“ pochází z anglického slova „peel“, což znamená doslovně „oškrábat“. V kosmetice však odborně hovoříme o exfoliaci. Během této procedury se odstraňují „staré“ nebo-li odumřelé kožní buňky. Výsledkem jsou méně znatelné stopy stárnutí pleti, pokožka je také jasnější a má sjednocený tón. Stručně řečeno, peeling lze považovat za téměř univerzální kůru, řešící mnoho kožních problémů.

Za optimální období pro peeling se považuje podzim nebo zima. Slunce není tolik aktivní, což znamená, že pokožka má po proceduře dostatek času na zotavení. To je nesmírně důležité, protože po většině typů peelingů by pokožka neměla být vystavena  slunečnímu záření.

Kosmetické peelingy se dají všeobecně rozlišit na dva typy - agresivnější či šetrnější. Do  první skupiny patří chemický a laserový peeling. 

V prvním případě působí jako exfoliační činidlo různé kyseliny - AHA (ovocná), BHA (salicylová), retinová či trichloroctová.

Při laserovém peelingu specialista používá laserové přístroje, které propíchnutím kůže tisíci laserových jehel hloubkově obnovují pokožku. K takovéto proceduře by se mělo přistoupit výhradně v případě zjevných změn pokožky, souvisejících s věkem či kožními defekty neboť po takovém ošetření vyžaduje pleť následné rehabilitační období.

Do skupiny šetrnějších peelingů, které lze také provádět třeba i během teplejší části roku patří následující druhy:  

• Ultrazvukový peeling či ultrazvukové čištění je nejjednodušší a nejjemnější a doporučuje se pro mladou pokožku. Ošetření se provádí pomocí zařízení s ultrazvukovou špachtlí, fungující v několika režimech. Procedura se může uskutečnit třeba jen jednou, ale pokud si zvolíte kúru složenou z pěti nebo šesti ošetření, výsledek  bude viditelnější.

• Hydratační peeling nebo také „hydropeeling“ funguje, jak už název napovídá, na trochu jiné bázi. Používá se k němu přístroj se speciálními nástavci, který odstraňuje jak nečistoty tak i zbytky mazu a zrohovatělé vrstvy pokožky. Vyčištěné póry se následně „naplní“ koncentrovaným sérem s vitamíny a antioxidanty, a také výživnými a hydratačními látkami. Hydratační peeling lze provádět v rámci běžného ošetření, může to být však i SOS-procedura v případě, že potřebujete urgentně vypadat co nejlépe. Tento peeling je rozhodně vhodný i pro citlivou pokožku.

• Enzymový peeling je považován za jednu z nejšetrnějších možností peelingu. Toto kosmetické ošetření je proto vhodné pro všechny typy pleti, včetně citlivé pokožky, která špatně snáší exfoliační procedury. Při tomto peelingu se nepoužívají kyseliny ani abrazivní částice, ale enzymy, které jemně odstraňují odumřelé buňky.

Důležité je si pamatovat, že konečné rozhodnutí jaký druh peelingu vaše pokožka potřebuje, by mělo být uděláno společně s odborníkem. 

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode