Články
Úvod Články Péče o pleť po letní dovolené

Péče o pleť po letní dovolené

Péče o pleť po letní dovolené

Musíme se s tím smířit, ale ano, dovolená bohužel končí, jakkoli to může znít smutně. I když nás to mrzí, známe pár, který o konci určitě tajně sní a po návratu domů tajně vydechuje. Ano, jedním z nich je naše kůže. Pokud se chystáme na klidné koupání v moři, ležení na lehátku pod prudkým sluncem s knížkou a konečně nemyslet na práci, naše pokožka si nasazuje pracovní rukavice a svářečské brýle a jde nás chránit před sluncem (a my jí pomáháme používáním SPF, že??). Po náročné práci je čas, abychom se o svého pomocníka postarali a dopřáli pár týdnů "lázní". Právě o tom bude náš článek, jak pečovat o pokožku po návratu z dovolené u moře .

Během prvních čtrnácti dnů:

1. "Jsem... unavená..."

Ano, taková je naše pleť po dovolené. Věděli jste, že opálená pokožka je z lékařského hlediska traumatizovaná pokožka? Možná jste si všimli, že než se vrátíte, je vaše pleť zrohovatělá a šupinatá. Prvních několik týdnů se snažte vyhýbat peelingům a používejte pouze jemné a šetrné čisticí prostředky. 

2. Dehydratace – moje druhé jméno.

Po dovolené je nezbytná hloubková hydratace. Existují 3 věci, které mohou naši pleť obzvlášť vysušit: UV záření, mořská sůl, vítr.  Všechny jsou nedílnou návštěvou našeho hotelu. Ach ano, zapomněli jsme zmínit chlorovanou vodu v bazénu.  S pěkným bronzovým nádechem vypadá pleť mladší, ale zároveň ztrácí vlhkost, tonus a pružnost. Určitě si vybírejte produkty s revitalizačním účinkem - s kyselinou hyaluronovou, aminokyselinami, panthenolem. Dvakrát nebo třikrát týdně můžete použít hydratační masky, jednou z nich je mimochodem Enteface.

3. Paní Nováková, můžou antioxidanty jít ven?

Hledáme nějaké pomocníky pro naši pleť, kteří by nám pomohli co nejrychleji odbourat následky dlouhodobého vystavení UV záření, dlouhých letů, změny pásu a možná i dietních chyb (nevyčítejte si týdenní potěšení, vždyť kvůli tomu přece chodíme do posilovny a někdy i držíme dietu, ne?). Ale pozor, antioxidanty, jako je vitamin C a retinol, pokožku bělí. Zařaďte je tedy do svého kosmetického režimu až poté, co si opálení užijete naplno.

O dva týdny později:

4. "Jsem připravena na změnu."

Všimli jste si, že vaše pleť vybledla a je zašedlá? Nelekejte se, je to známka toho, že vaše pleť je připravena na změnu po působení UV záření. Přidejte do své péče o pleť produkty s enzymy, lipohydroxykyselinami (LHA) nebo ovocnými kyselinami (AHA). Snažte se však s nimi zacházet opatrně, než skončí léto, takže se jimi příliš nezatěžujte.

5. SPF je stále  nejlepším přítelem vaší pleti

Dovolenou máte za sebou a tím to končí, ochranu už nepotřebujete. Ale ano, potřebujete! SPF by měl být s vaší pokožkou denně a být jejím nejlepším přítelem, se kterým kráčí ruku v ruce. Aplikujte ho hned během své ranní rutiny a nezapomeňte na krk a dekolt. Stojí to za to!

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode