Články
Úvod Články Ochrana před sluncem: chraňte svou pleť před sluncem i na jaře

Ochrana před sluncem: chraňte svou pleť před sluncem i na jaře

Ochrana před sluncem: chraňte svou pleť před sluncem i na jaře

Jaro je obdobím oživení, venkovních dobrodružství a nádherného slunečního svitu. Opalování je sice povznášející, ale je důležité si uvědomit, že zlaté paprsky s sebou nesou i potenciální rizika pro naši pokožku. S příchodem jara je čas zvýšit ochranu před sluncem, zejména pokud jde o ochranu pleti. Podívejme se na několik důležitých tipů, jak na jaře ochránit obličej před škodlivým UV zářením.

Porozumění UV záření

Než se pustíme do rad pro ochranu před sluncem, seznamme se s naším slunečním nepřítelem - ultrafialovým zářením. Ultrafialové (UV) záření jsou neviditelné paprsky vyzařované sluncem, které mohou proniknout do kůže a způsobit její poškození. Existují tři typy ultrafialového záření: UVA, UVB a UVC. Zatímco UVC paprsky jsou pohlcovány zemskou atmosférou a nepředstavují žádné zvláštní nebezpečí, UVA a UVB paprsky mohou způsobit poškození naší pokožky, což vede ke spálení, předčasnému stárnutí a zvýšenému riziku rakoviny kůže.

Důležitost ochrany pleti před sluncem

Než se podíváme na strategie ochrany před sluncem, nejprve si uvědomme, proč je ochrana pokožky obličeje před UV zářením tak důležitá. Kůže na obličeji je tenčí a citlivější než na jiných částech těla, takže je obzvláště náchylná ke spálení a předčasnému stárnutí. Dlouhodobé vystavení ultrafialovému záření může vést ke vzniku vrásek, stařeckých skvrn a zvýšenému riziku rakoviny kůže.

Tipy pro bezpečnost na slunci 

Nyní, když už víme, o co se jedná, se podívejme na několik praktických tipů pro ochranu pokožky před sluncem:

Používejte denně opalovací krém: Zvolte si opalovací krém se širokým spektrem slunečního záření s ochranným faktorem SPF 30 nebo vyšším a bohatě jej nanášejte na celou odkrytou pokožku, včetně obličeje, krku, uší a rukou. Nanášejte jej každé dvě hodiny, zejména pokud se potíte nebo plavete. V našem článku si můžete přečíst, jak přesně ho vybrat: Proč je důležité používat SPF?

Vyhledávejte stín: Omezte pobyt na přímém slunci, zejména v době největšího dopoledne mezi 10. a 16. hodinou. Při pobytu venku vyhledávejte stín pod stromy, slunečníky nebo markýzami.

Doplňte vzhled slunečními brýlemi: Chraňte své oči a citlivou pokožku kolem nich nošením slunečních brýlí s UV ochranou. Pro maximální ochranu hledejte sluneční brýle, které blokují 100 % UVA a UVB záření.

Hydratujte pokožku: Hydratujte svou pleť zevnitř a pijte během dne hodně vody. Hydratovaná pokožka je pružnější a odolává škodlivým účinkům UV záření. Používejte i blahodárné masky, jako je EnteFACE, které vaší pleti pomohou a zregenerují ji.

Vyhýbejte se soláriím: Vyhýbejte se umělým zdrojům UV záření, jako jsou solária a solární lampy, které mohou výrazně zvýšit riziko rakoviny kůže a urychlit její předčasné stárnutí.

Až si budete užívat jarních radostí a vyhřívat se na sluníčku, nezapomínejte na bezpečnost při slunění, zejména pokud jde o ochranu obličeje. Dodržováním těchto jednoduchých, ale účinných strategií si můžete užívat krásy tohoto ročního období a zároveň chránit svou pokožku před UV zářením. Použijte opalovací krém, nasaďte si oblíbený klobouk a vydejte se na slunce s vědomím, že podnikáte aktivní kroky k ochraně zdraví a vitality své pokožky.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode