Články
Úvod Články Muži, kosmetika a předpojatost. V čem se pánové mýlí?

Muži, kosmetika a předpojatost. V čem se pánové mýlí?

Muži, kosmetika a předpojatost. V čem se pánové mýlí?

Jakmile se dostaneme k tématu „muži a kosmetika“, narážíme většinou hned na spoustu mylných představ, které se pevně ukotvily v mužské mysli. V čem se tedy pánové mýlí a jaké argumenty je třeba použít, aby se jim důkladná péče o pleť přestala zdát zbytečná?     

  1. „Já jsem chlap! Trávit hodiny v koupelně nad svým obličejem není rozhodně moje záležitost“.
    Současný kosmetický trh nabízí spoustu multifunkčních prostředků (viz třeba maska EnteFace), které umožňují postarat se o pleť během deseti až patnácti minut a to doslova. Nemusíte zbytečně ztrácet čas v koupelně ani ráno, ani večer a přitom můžete pořád vypadat skvěle a odpočatě. Viděli jste snad někdy úspěšného podnikatele, který by přitom vypadal tak, jako by zanedbával péči o svůj zevnějšek?         
  2. „Nadměrná peče o sebe svědčí o určité sexuální orientaci“.
    V moderním světě je péče o sebe nejen trendem, ale hlavně dobrým zvykem, který svědčí jen a pouze o tom, že člověku na sobě záleží. S pohlavím nebo sexuální orientaci to nemá vůbec nic společného. 
  3. „Já nemám žádné kožní problémy, proč bych používal krémy a pleťové masky?“
    Pravidelné používání kvalitní kosmetiky je tou nejlepší prevencí, kterou si můžete dopřát a kožním problémům tak účinně předcházet. Nejlépe taková prevence samozřejmě funguje v kombinaci s vyváženým jídelníčkem a pravidelnou fyzickou aktivitou.  
  4. „Když už budu něco potřebovat, půjčím si pleťový krém od přítelkyně a je to“.
    Pleť mužů a žen se značně liší svou strukturou. Proto i dané kosmetické přípravky budou fungovat jinak. Novým trendem, o kterém jsme nedávno psali, je „gender neutral“ kosmetika. Ta je ale zatím stále ve fázi vývoje, a proto musíme prozatím stále používat buď pánskou nebo dámskou sérií přípravků u té či oné značky. Existují však výjimky, neboť některé kosmetické prostředky opravdu vyhovují jak mužům tak ženám. Pozitivní recenze od mužů máme právě třeba na naši „unisex“ masku EnteFace.   
    P.S. Pánové, když si půjčíte krém od přítelkyně jednou, nestane se nic. Daný krém však nebude mít nikdy tak výrazný efekt, jaký by na vaši pleť měl krém z pánské edice, určený právě pro váš typ pleti.      
  5. „Stačí mi deodorant a pěna na holení - ostatní je vyhazování peněz“. 
    Pokud začnete investovat do svého zevnějšku, brzy poznáte příjemný rozdíl. Lidově řečeno - takové to „před“ a „po“. Téměř každá moderní kosmetická značka nabízí současně s kosmetikou pro ženy i pánskou edici. V té najdete potřebné minimum, čili nejen zmíněnou pěnu a deodorant, ale také čisticí gel, hydratační krém nebo sérum a balzám na rty.      

 

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode