Články
Úvod Články Jarní detox pleti

Jarní detox pleti

Jarní detox pleti

Jaro je obdobím, kdy se probouzíme my i naše tělo po dlouhé "hibernaci". Chladné počasí, vítr a nakonec topení v místnostech mohou způsobit, že naše pokožka bude suchá, mdlá a poškozená. S příchodem jara je čas věnovat ji trochu více péče a lásky. Trocha zvláštní péče a pozornosti pomůže naší pleti, aby při přechodu ze zimy do jara vypadala co nejlépe. Je tedy vhodný čas probudit ji a připravit ji na přísun vitaminu D! Zde je několik tipů pro jarní detoxikaci pleti obličeje:

Jak na jarní detox pleti?

Čištění je základem všeho. Prvním krokem k detoxikaci pleti po dlouhé zimě je jemné čištění. Používejte jemný nepěnivý čisticí přípravek, který odstraní všechny nečistoty, i make-up, aniž by zbavil vaši pleť přirozených olejů. Vyhněte se čistícím prostředkům na bázi alkoholu! Ty pleť ještě více vysuší a vyhnete se tak pozitivním efektům.

Jemný peeling. Peeling je důležitou součástí každé péče o pleť, ale obzvlášť důležitý je na jaře, kdy se odumřelé kožní buňky hromadí na povrchu. Vyberte si jemný exfoliační přípravek obsahující přírodní složky, jako je cukr, ovesné vločky nebo rýžovou mouku, a používejte ho jednou nebo dvakrát týdně, abyste odstranili odumřelé kožní buňky a ucpané póry. Pomohou také AHA a BHA peelingy, ale buďte s nimi opatrní, zejména osoby s citlivou pletí.

Hydratace, hydratace a ještě jednou hydratace. Naše pleť potřebuje vlhkost a ochranu před dehydratací více než kdy jindy. Po suchých měsících je čas vrátit naší pleti její zářivost. V takové chvíli můžete vybírat mezi produkty, které pomohou nasát a udržet vlhkost. Mezi ně zase patří výrobky na bázi kolagenu, glycerinu a kyseliny hyaluronové. 

Vyživujte svou pleť. V zimním období mohou být pleťových tuků neboli tzv. lipidů nedostatek. Pro obnovu lipidové vrstvy a konečný boj se suchou pokožkou můžete zvolit přípravky obsahující vitamíny rozpustné v tucích nebo lipidy rostlinného původu. Mezi první patří A, E a D, a mezi druhé kyselina palmitová.   

Používejte pleťové masky. Pomáhají čistit pleť a odstraňovat nečistoty. Existují také masky, které jsou "2 v 1" - hydratační a vyživující. Pro čištění volte masky obsahující složky, jako je dřevěné uhlí, jíl nebo bahno, které jsou známé svými detoxikačními vlastnostmi.

Vyhněte se používání horké vody, neboť ta může zbavit pokožku přirozených olejů v již vysušené pleti. Kromě toho může narušit lipidovou bariéru pokožky. Místo toho použijte vlažnou vodu a krouživými pohyby vetřete čisticí prostředek do pokožky. 

S příchodem teplého počasí je třeba chránit pokožku před škodlivými slunečními paprsky.Každý den používejte širokospektrální opalovací krém s ochranným faktorem SPF alespoň 30, a to i v zamračených dnech. Snažte se netrávit příliš mnoho času na přímém slunci, zejména v době největšího slunečního záření, kdy jsou sluneční paprsky nejsilnější.

Spánek je pro zdravou pleť zásadní. Pokud nemáte dostatek spánku, může být vaše pleť mdlá a dehydratovaná a můžete si všimnout nárůstu jemných linek a vrásek. A to přece nechceme! Snažte se každou noc spát alespoň 7-8 hodin, abyste dali své pleti čas na přirozenou regeneraci a omlazení.

Nezapomeňte na celkovou hydrataci. Pijte hodně vody, ta hydratuje a osvěžuje tělo a pomáhá udržovat pružnost pokožky. Věděli jste, že lidé, kteří pijí hodně vody, méně často trpí jizvami, vráskami a stárnou později? 

Jezte zdravé potraviny bohaté na vlákninu a antioxidanty. Čerstvá zelenina, bylinky, ovoce, bobulovité ovoce a ořechy podporují přirozený proces detoxikace a bojují proti volným radikálům, které způsobují předčasné stárnutí pokožky. Zkuste používat přípravky s obsahem omega 3, 6, 9 mastných kyselin, které nejen pomáhají posilovat lipidovou vrstvu, ale mají také silný antioxidační účinek.

Používejte zvlhčovač vzduchu. Zvlhčovače nebo difuzéry obohacují vzduch o vlhkost, která následně pomáhá předcházet vysoušení vaší pokožky. 

Závěrem lze říci, že čištění pleti po zimě je pro zdravou a zářivou pleť nezbytné. Nezapomeňte, že péče o pleť je investicí do vašeho celkového zdraví a pohody, proto ji na jaře považujme za jednu z priorit! :-)

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode