Články
Úvod Články Jaké složky hledat v zimní kosmetice?

Jaké složky hledat v zimní kosmetice?

Jaké složky hledat v zimní kosmetice?

Zimní kosmetika je v chladném ročním období nezbytnou výbavou každé pleti. Dalo by se říci, že je to taková pomocná ruka pro naši pleť. Abychom však ze zimní kosmetiky vytěžili maximum, je důležité zvolit správné složení. Proč je to důležité? Pomáhají chránit pleť před nepříznivými povětrnostními podmínkami, udržují hladinu vlhkosti a pleť pružnou a mladistvou. Na co byste se tedy měli při výběru zimní kosmetiky zaměřit?

 

  1. Vitamíny. Vitamíny A, C a E jsou základními složkami zimní kosmetiky. Pomáhají posilovat ochrannou bariéru pleti, snižovat otoky a zarudnutí, a předcházet vzniku vrásek.
  2. Glycerin, skvalan, oleje (např. jojobový nebo mandlový) a kyselina hyaluronová - hydratace. Chladný vzduch a nepříznivé počasí mohou Vaši pleť vysušovat. Proto je důležité hledat v zimní kosmetice hydratační složky. Ty pomáhají udržovat vlhkost a ponechat pleť hydratovanou. Vytvářejí další ochrannou vrstvu, která zabraňuje rychlému odpařování vody z pokožky. 
  3. SPF. I když v zimních měsících nejsou sluneční paprsky tak silné, je stále důležité chránit pokožku před UV zářením. Poohlédněte se po zimní kosmetice, která obsahuje SPF, nebo použijte přípravky, které již máte ve své kosmetické taštičce, a doplňte je do své rutiny, abyste předešli dlouhodobému poškození a stárnutí pleti. 
  4. Retinoidy. V tomto období můžete používat i retinoidy, protože den je kratší a doporučuje se je používat večer. Nezapomeňte, že při jejich používání je nutné nanášet SPF již od začátku dne!
  5. Niacinamid. Lze jej používat po celý rok, ale je obzvláště užitečný v zimě. Právě v této době, kdy se ve vnitřních prostorách neustále topí, uniká z pokožky vlhkost. Niacinamid pomáhá posilovat ochrannou vrstvu a pomáhá nejen udržovat vlhkost, ale také reguluje mastnotu pokožky a zklidňuje záněty.
  6. Ceramidy. Zimní období s sebou přináší změny teplot, které mohou způsobit, že pleť vypadá zarudlá, suchá, podrážděná a svědí, proto je třeba jí věnovat zvláštní pozornost. Suchá pleť má v zimě tendenci se zhoršovat a ceramidy jsou klíčem k obnovení zdraví pleti a udržení optimální hydratace. Ceramidy jsou vhodné pro všechny typy pleti, včetně přecitlivělé. Je to dáno jejich schopností regenerovat pokožku a také předcházet jejímu stárnutí.  

Tip: Chladné počasí může také způsobit podráždění a citlivost, proto je důležité vybírat zimní kosmetiku s jemnými složkami, které Vaši pleť nebudou dráždit. Hledejte výrobky, které obsahují přírodní, hypoalergenní složky, a vyhněte se produktům s drsnými chemickými látkami nebo parfémy.

 

Zimní počasí může též způsobit vysušení a šupinatění pleti, je proto důležité pravidelně provádět peeling, abyste odstranili odumřelé kožní buňky a dodali pleti zdravý a zářivý vzhled. Nezapomeňte však používat šetrné produkty, abyste nepoškodili vrstvu pokožky. Jaké produkty budou fungovat? Jemné peelingy, masky jako EnteFace nebo produkty s chemickými exfoliačními látkami, jako jsou alfa-hydroxykyseliny (AHA) nebo beta-hydroxykyseliny (BHA).

 

Zařazení těchto složek do zimní kosmetiky může pomoci chránit a vyživovat pleť během chladného období. Nezapomínejte také pít hodně vody a pravidelně pleť hydratovat, aby byla zdravá a hydratovaná. :-)

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode