Články
Úvod Články Jaké jsou nejúčinnější esenciální oleje pro pleť?

Jaké jsou nejúčinnější esenciální oleje pro pleť?

Jaké jsou nejúčinnější esenciální oleje pro pleť?

V poslední době se lidé stále častěji snaží vrátit ke svým kořenům - přírodě - a využívají její potenciál i v kosmetice. Jedním z nich jsou esenciální oleje. Díky svým přírodním a léčebným vlastnostem se stávají nepostradatelnými složkami přípravků pro udržení zářivé pleti. Pokud jde o pokožku obličeje, některé esenciální oleje mohou primárně pomoci při zlepšení jejího vzhledu a zdraví. Tento článek obsahuje některé z nejlepších esenciálních olejů pro pleť obličeje, včetně makadamiového oleje, arganového oleje a extraktu z aloe vera:

  • Makadamiový olej je lehký, rychle se vstřebávající olej bohatý na mastné kyseliny, antioxidanty a vitamíny. Tento olej je ideální pro majitele suché nebo zralé pleti, protože pomáhá pleť hydratovat a vyživovat. Makadamiový olej je také známý svými protizánětlivými účinky, které pomáhají zmírnit a zklidnit podrážděnou pokožku.
  • Arganový olej je vysoce hydratační olej bohatý na antioxidanty a esenciální mastné kyseliny. Je ideální pro mastnou pleť nebo pleť se sklonem k akné, protože pomáhá regulovat produkci oleje a snižuje výskyt hyperpigmentace. Arganový olej je také známý svými účinky proti stárnutí. To vše díky zlepšování pružnosti pokožky a snižování výskytu jemných linek a vrásek. 
  • Aloe vera. Zde hovoříme o zklidňující a hydratační složce, která je ideální pro všechny typy pleti. Tento výtažek pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku a zároveň ji hydratuje a vyživuje. Extrakt z aloe vera je také známý svými protizánětlivými vlastnostmi, které pomáhají snižovat zarudnutí a záněty. Lze jej používat jako každodenní hydratační přípravek nebo jej přidat do stávající péče o pleť pro extra hydrataci.
  • Levandulový olej. Pro někoho to může být šok, ale levandulový olej je vhodný nejen jako uklidňující složka aromaterapie, ale také jako zklidňující a zvláčňující pleťový olej, který je ideální pro osoby s citlivou nebo zanícenou pokožkou. Tento olej pomáhá redukovat zarudnutí a záněty a také podporuje relaxaci a úlevu od stresu. Levandulový olej je také známý pro své antiseptické vlastnosti, které pomáhají v boji proti akné a dalším nedokonalostem pleti. 
  • Tea tree olej je silný antiseptický olej, který je ideální pro majitele mastné nebo aknózní pleti. Tento olej je známý svými antibakteriálními vlastnostmi, které zbavují pleť těch, které mohou způsobovat akné. Také je známý pro své protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají redukovat zarudnutí a záněty. Lze jej přidat do stávající péče o pleť nebo použít jako bodové ošetření hyperpigmentace.
  • Šípkový olej je vyživující olej, který je ideální pro majitele suché nebo zralé pleti. Tento olej je bohatý na vitaminy A a C, které pomáhají zlepšovat pružnost pokožky a redukovat jemné linky a vrásky. Šípkový olej je také známý pro své protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají zjemnit a zklidnit podrážděnou pokožku. Lze jej používat jako každodenní hydratační přípravek nebo přidávat do stávajících produktů. 

Ve výčtu bychom samozřejmě mohli pokračovat, ale zde jsme upozornili na některé oleje, které jsou podle nás vhodné pro různé typy pleti. Pozor na případné alergické reakce, které by se mohly objevit. Doufáme, že vám tento článek pomůže při výběru produktů péče o obličej.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode