Články
Úvod Články Jak vybrat kosmetiku pro diabetiky?

Jak vybrat kosmetiku pro diabetiky?

Jak vybrat kosmetiku pro diabetiky?

Diabetes mellitus neboli cukrovka je onemocnění, které vyžaduje neustálé pečlivé sledování celkového životního stylu. Způsobuje dehydrataci organismu, která má nepříznivý vliv i na pokožku. Při cukrovce je důležité věnovat zvláštní péči své pokožce, protože kožní problémy se u diabetiků vyskytují častěji. Nejlepší je poradit se s dermatologem, který Vám pomůže se speciální kosmetikou vhodnou pro Vaši pleť. Existují však i obecné zásady péče o pleť při cukrovce.

 

Jaká je souvislost mezi cukrovkou a kůží?

 

Při vysoké hladině cukru se snižuje obranyschopnost organismu a tělo také špatně zadržuje vlhkost, což způsobuje suchou pokožku. Problém nastává i s následným výběrem hydratačního krému, jelikož mnohdy ani ty nejsilnější ji nedokáží dostatečně hydratovat a často způsobují podráždění a svědění. Kombinace snížené imunity a dehydratace může zvýšit pravděpodobnost vzniku komedonů a akné.

 

Jak tedy správně pečovat o pleť při cukrovce?

 

  • Nejprve se podívejme na několik obecných zásad při výběru kosmetiky:
  • Hledejte výrobky speciálně určené pro tento problém. Základem je tělový hydratační prostředek a hydratační krém pro diabetickou pleť.
  • Musí obsahovat hydratační složky, antioxidanty a také látky, které stimulují regenerační funkci pokožky a urychlují hojení ran.
  • Dobrá vstřebatelnost.
  • Nesmí obsahovat alkohol, steroidy, kyselinu salicylovou, konzervační látky a barviva.
  • Hypoalergenní složení.
  • Vybírejte kosmetiku bez parfemace.
  • Bez agresivních složek, které narušují lipidový plášť.
  • S ochranou před různými infekcemi a zejména plísňovými infekcemi.

 

Bezpečná léčba pokožky diabetiků:

  • masky;
  • jemné a mírné peelingy;
  • masáže;
  • hydratace atd.

 

Pravidla péče o pokožku diabetika:

 

1.     Čistěte si kůži. Používejte čisticí prostředky s neutrálním pH (micelární voda, čisticí pěna atd.).

2.     Myjte a omývejte se pouze teplou vodou a používejte pouze jemné čisticí prostředky. Horká voda může pokožku vysušit a způsobit suchost, napjatost a nepříjemnost.

3.     Hydratujte pleť každý den. Kvůli zvýšené funkci ledvin v důsledku nadbytku cukru v krvi pokožka neustále ztrácí vlhkost. K tomuto účelu jsou vhodné krémy na bázi močoviny, glycerinu nebo dexpanthenolu, a také krémy, jejichž hlavní složkou je místo vody parafínový olej. 

4.     Používejte masky. Zlepšují stav pleti, hydratují ji a čistí, urychlují regeneraci a vyhlazují vrásky. Musíme zmínit i to, že existují multifunkční masky, které jsou pro pleť diabetiků univerzální: zbavují ji přebytečného kožního mazu a vlivů prostředí (detoxikace), taktéž vyživují buňky potřebnými blahodárnými oleji. Tím je zajištěn co nejmírnější účinek na pleť, aniž by ji poškozovaly nebo vysušovaly. K čištění pleti je vhodná také maska EnteFace, která pleť nejen zbaví přebytečných toxinů, ale také ji hydratuje.Při pravidelném používání poskytuje pleti potřebnou a komfortní péči a působí proti stárnutí.

-       Místo pleťové vody používejte krém nebo mast. Lépe hojí suchou pokožku.

-       Krém nanášejte vždy po jakémkoli mytí, kontaktu s vodou nebo při pocitu suchosti.

5.     Po umytí vždy důkladně osušte místa, kde se kůže vzájemně dotýká, a každý kožní záhyb, abyste předešli kožním infekcím.

6.     Vyhněte se chemickému peelingu a injekčním omlazovacím procedurám. Ty mohou narušit celistvost kůže a vytvořit vstupní bránu pro patogeny. Výjimkou mohou být přípravky obsahující kyselinu hyaluronovou. Je však vhodné se předem poradit s dermatologem.

7.     Ošetřujte suché a popraskané paty. Můžete tak předejít závažným infekcím, nehojícím se ranám a dalším problémům.

 

8.     Nezapomeňte si hlídat mozoly i stav nehtů, a pokud si pod nehty všimnete jakýchkoli podivných příznaků, navštivte dermatologa.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode