Články
Úvod Články Jak na správné čištění podle typu pleti?

Jak na správné čištění podle typu pleti?

Jak na správné čištění podle typu pleti?

Všichni víme, jak důležité je správné čištění pleti, aby byla zdravá a zářivá. A pravděpodobně jste si již všimli, že ne všechny čisticí přípravky jsou vhodné pro všechny typy pleti. Váš typ hraje důležitou roli při určování nejlepšího způsobu její čištění. Ať už máte suchou, mastnou, smíšenou nebo citlivou pleť, poradíme vám, jak efektivně ji vyčistit na základě jejích jedinečných potřeb.

Obecné tipy pro všechny typy pleti:

Pro efektivní čištění pleti je třeba dodržovat několik univerzálních rad bez ohledu na typ pleti:

  • Myjte si obličej dvakrát denně, ráno a večer, abyste odstranili nečistoty, mastnotu a další nečistoty.
  • Při čištění používejte teplou vodu, abyste nezbavili pleť přirozených olejů.
  • Buďte šetrní! Vyhněte se drsným peelingům a drhnutí, zejména v oblasti citlivých míst, jako jsou oči.
  • Abyste minimalizovali podráždění pokožky, otřete ji do sucha čistým ručníkem.
  • Poté použijte hydratační krém vhodný pro váš typ pleti, abyste ji hydratovali a udrželi ji jemnou a pružnou.

Čištění suché pleti:

Pokud máte suchou pleť, měli byste si vybrat jemný, hydratační čisticí prostředek, který vaši pleť nezbaví přirozených olejů. Hledejte krémové nebo mléčné čisticí prostředky s výživnými složkami, jako je kyselina hyaluronová, glycerin nebo ceramidy. Tyto produkty pomáhají hydratovat a revitalizovat pokožku a zároveň ji čistí od nečistot. Vyhněte se drsným pěnivým čisticím prostředkům a k oplachování používejte teplou vodu, abyste zabránili další dehydrataci.

Čištění mastné pleti:

V případě mastné pleti je třeba kontrolovat nadměrné množství tuku a předcházet pupínkům, aniž by se pleť nadměrně vysušovala. Vyberte si pěnivý nebo gelový čisticí přípravek se složkami, jako je kyselina salicylová nebo benzoylperoxid, které pomáhají odblokovat póry a regulovat produkci oleje. Můžete také použít dvojí čisticí přípravek: nejprve čisticí přípravek na bázi oleje, který odstraní make-up a nečistoty, a poté čisticí přípravek na bázi vody, který hloubkově vyčistí póry. Nezapomeňte pleť důkladně opláchnout teplou vodou, aby nedošlo k jejímu podráždění.

Čištění kombinované pleti:

Kombinovaná neboli smíšená pleť vyžaduje rovnováhu, protože zahrnuje jak mastné, tak suché oblasti obličeje. Nejlepší volbou je jemný čisticí přípravek s vyváženým pH, který účinně vyčistí vaši pleť, aniž by zhoršil její suchost nebo mastnotu. Hledejte jemný čisticí prostředek, který odstraní nečistoty a zároveň zachová přirozenou rovnováhu vlhkosti pleti. Můžete také použít cílené ošetření pro konkrétní problematické oblasti, například čisticí masku pro mastnou oblast a hydratační masku pro suchou oblast, a řešit tak různé potřeby své pleti.

Čištění citlivé pokožka:

Citlivá pokožka vyžaduje zvláštní péči a pozornost, aby nedošlo k podráždění a zánětu. Vybírejte hypoalergenní čisticí prostředky bez parfemace se zklidňujícími složkami, jako je aloe vera, heřmánek nebo ovesný extrakt. Vyhněte se drsným exfoliačním prostředkům a abrazivním peelingům, které mohou citlivou pleť zhoršit, a zvolte jemné metody čištění, jako je micelární voda nebo čištění olejem. Abyste minimalizovali tření a podráždění, otírejte pokožku do sucha spíše měkkým ručníkem než třením. A vždy nezapomeňte nové produkty nejprve vyzkoušet na malém kousku pokožky, než je zařadíte do své rutiny, abyste předešli možným reakcím.

Pamatujte, že hledání správné metody čištění obličeje pro váš typ pleti může vyžadovat pokusy a omyly, ale až najdete to, co vám vyhovuje, vaše pleť vám za to poděkuje. A ano, pokud jste přemýšleli, zda je naše maska pro vás ta pravá? Odpověď zní ano! EnteFace je univerzální maska pro všechny typy pleti bez ohledu na věk.

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode