Články
Úvod Články Jak lze akné zcela vyléčit?

Jak lze akné zcela vyléčit?

Jak lze akné zcela vyléčit?

Akné je závažný problém pokožky obličeje, který způsobuje kožní problémy v podobě černých teček, uhříků a zánětů. Ačkoli obecně považujeme nedokonalosti pleti spíše za typické u dospívajících, akné se nevyhýbá nikomu bez ohledu na věk nebo pohlaví. Přestože obličej lze nazvat naší "vizitkou" a je také první věcí, kterou ostatní lidé vidí, zdravá pleť je pro každého důležitá i z hlediska našeho vlastního klidu. Jak tedy tento problém vyřešit a akné zcela vyléčit?

 

Hlavními příčinami akné mohou být:
 

  • nadprodukce kožního mazu (seborea) 
  • růst bakterií
  • hormonální poruchy
  • gastrointestinální problémy
  • exogenní faktory (dekorativní kosmetika)

Co je třeba udělat jako první při výskytu akné?

 

Je důležité si uvědomit, že čím dříve zahájíte léčbu, tím lépe.

 

V první řadě byste se samozřejmě měli neprodleně poradit s dermatologem/kosmetologem, který Vám pomůže zlepšit stav Vaší pleti nejen kosmetickým ošetřením, ale také Vás pošle na testy na alergeny, poradí Vám s dietou a doporučí správné přípravky pro domácí péči. Pokud léčba nebude komplexní, výsledek nemusí být úspěšný.

 

Různé salony Vám nabídnou několik způsobů léčby akné podle složitosti Vašeho případu: Antibiotika, hormonální léčba, léčba diodovým laserem, fotodynamická terapie, laserový resurfacing atd.

 

Za druhé byste si měli uvědomit, že na tom má velký podíl i Váš životní styl a strava. Pokud se tedy chystáte akné vyléčit, musíte myslet i na své zlozvyky. Za pokus stojí také očista střev. 

 

Jak si pomoci při léčbě akné doma?

 

Abyste předešli akné, pupínkům, černým tečkám a komedonům, potřebujete dobrou péči. K tomu Vám lékař na začátku pomůže určit Váš osobní typ pleti, endokrinní poruchy, záněty a alergie na účinné látky. 

 

Správná péče o pleť se obvykle skládá z klasického vzoru:
 

  1. K čištění používejte pouze jemné přípravky. Minimalizujte časté používání vysušujících kosmetických přípravků, abyste to nepřehnali.
  2. Nikdy se nedotýkejte pokožky na obličeji rukama. Zde není třeba komentáře. :-)
  3. Pravidelně pleť hydratujte. I když si myslíte, že je Vaše pleť příliš mastná, a proto nepotřebuje hydrataci neznamená to, že nepotřebuje hydratovat.
  4. Nesnažte se vymačkávat pupínky a tečky sami. Pleti tím jen uškodíte a Váš sen o hladké pleti před Vámi zabouchne dveře dřív, než se stačíte otočit. 
  5. Používejte SPF! Tento "must have" platí ve všech případech a pro všechny, a to i pro lidi s dokonalou pletí. 

Jak pomoci více?

 

  • Hlídejte si jídelníček, omezte spotřebu fast foodů, polotovarů, přidejte více "živých" potravin (pokud na ně nejste alergičtí) a méně sladkostí, i když to zní smutně :(
  • Vzdejte se zlozvyků - kouření a alkohol bohužel ke zdraví pleti vůbec nepřispívají. Měli byste omezit spotřebu kávy, mléčných výrobků a rychlých sacharidů. 

Díky Vaší celostní práci půjde léčba rychleji. Zůstaňte zdraví a mějte rádi svůj odraz!

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode