Články
Úvod Články Dehydratovaná pleť: Příčiny a řešení

Dehydratovaná pleť: Příčiny a řešení

Dehydratovaná pleť: Příčiny a řešení

Je Vaše pleť mdlá, zašedlá, šupinatá a udělaly se na ní drobné vrásky? Může to být dehydratace. Dehydratovaná pleť není neobvyklá, zejména pro městské obyvatele. Mnoho škodlivých vnějších faktorů jednoduše nedává naší pleti na výběr a neustále ji zkouší. Dobrou zprávou však je, že dehydratace je dočasný stav, nikoli typ pleti. Co s ní tedy dělat?

 

Jaké jsou příčiny dehydratace kůže?
 

1. Nesprávná péče o pleť. 

Správná péče o pleť je velmi důležitá, ale lze to s ní také přehnat. Agresivní přípravky mohou epidermis snadně poškodit. Tady může jít například o peelingy a kosmetiku na bázi alkoholu. Nezapomínejte používat výživové krémy a produkty, které pomáhají udržet v pokožce vlhkost (mimochodem EnteFace).


2. Nevyvážená strava.

Stav pokožky obličeje odráží i náš vnitřní stav. Konzumace zeleniny, ovoce a potravin obsahujících mastné kyseliny je důležitá nejen pro zdraví organismu, ale také pro naši pleť (která je samozřejmě neodmyslitelnou součástí našeho celkového zdraví ????.


3. Dehydratace organismu.

A tento bod mluví sám za sebe. Když je tělo dehydratované, snaží se pilně šetřit vodu pro životně důležité procesy a všem ostatním ji tvrdě odpírá. Pijte tedy 1,5-2 litry vody pro své zdraví a krásu.


4. Špatný životní styl.

Alkohol, kouření, stres, práce dlouho do noci u počítače - to vše má vliv na naši pleť a způsobuje nejen její dehydrataci, ale také předčasné stárnutí.

 

Jak tedy můžeme problém dehydratované pleti řešit? 

 

Dělejte to, co je napsáno nahoře, jen obráceně :). 

 

  • Pečujte správně o svou pleť. Používejte šetrné produkty. Příliš se neopalujte a nezapomínejte na masky, noční péči o pleť a krém s ochranným faktorem SPF.
  • Jezte zdravou stravu a pijte hodně vody!
  • Vzdejte se alkoholu. Nebo alespoň nahraďte tvrdé nápoje a víno lehčími koktejly, ale moc to s tím také nepřehánějte! Pijte 1,5-2 litry vody pro své zdraví a krásu.
  • Omezte příjem kávy. Pro mnohé se to ukáže jako největší problém. Vždyť jak můžete žít bez voňavého, povzbuzujícího nápoje? Kofein má bohužel špatný vliv na dermis pleti, proto se ho snažte co nejvíce omezit. 
  • Dejte si záležet na jídle! Doplňte svůj jídelníček o více "živých" potravin a omega-3.

Pečujte o svůj obličej a on se vám odvděčí změnami "na tváři".

GoPay Verified by VISA VISA Electron Maestro MasterCard MasterCard Electronic MasterCard SecureCode